Segítség

Itt leírom milyen programok kellenek az online filmek ingyen oldalon lévő filmek online nézéséhez illetve letöltéséhez!

DivX Plus ingyenes lejátszó mindent elérhetővé tesz számodra: DivX Plus_10.2.3 Build 10.2.3.131

Kódek csomag ami elengedtethetetlen a filmek lejátszásához, megnézéséhez: K-Lite Codec Pack vagy XP Codec Pack

5.1 (AC3) hang lejátszásához szükséges kódek: AC3 Sound Filter

Flash (flv, swf) filmek megtekintéséhez szükséges lejátszó: Adobe flash player

Lassú az Internetkapcsolatunk
1Mb/s nél lassabb Internetkapcsolatnál ez szinte kivétel nélküli.
Túlterhelt a tárhely szolgáltató (olyan sokan néznek egyszerre filmet, hogy a tárhely szolgáltató nem képes kielégíteni az igényeket)
Ha a videó akadozik, érdemes megállítani, és várni egy kicsit, amíg a videó egy része be nem töltődik.

következők lehetnek ennek az okai:

Nincs telepítve DivX Player vagy a Flash player (ezeket feljebb
letöltheted) Ajánlott a Firefox böngésző használata.

A tárhely szolgáltató törölte a filmet (ezt nekünk kell jelenteni, és
igyekszünk pótolni.

Reklámok, felugró ablakok, hirdetések letiltása !Az AdBlock egy kiegészítés a Firefox webböngészőhöz. Lehetővé teszi, hogy egyéni vagy mások által összeállított szűrők alapján eltávolítsuk a reklámokat az egyes weboldalakról. A reklámelemek egyetlen kattintással a tiltólistára emelhetőek – ezeket a következőkben nem jeleníti már meg a böngésző. A szűrő beállításai teljes oldalak blokkolását is lehetővé teszik.

Microsoft edge: ITT
Google Chrome-hoz: ITT
Mozilla Firefox-hoz: ITT
Mobilhoz ITT

Release rövidítések jelentése.
Jelölések: Film
A következő jelöléseket filmeknél olvashatjuk.
CAM
Ha egy film nevében ezt a jelölést olvashatjuk, akkor azt jelenti, hogy kézi kamerával készített felvétel, amelynél sokszor nem a legideálisabb szögbol készítették a felvételt. Továbbá hallani benne a közönség által keltett zajt is.TELESYNC (TS)
Az adott film képének minosége valamivel jobb, mint a CAM minősége, mert a hangot közvetlenül kábelen keresztül rögzítik, a film pedig nagyjából üres moziban jobb kamerával készítik. Tehát a közönség által keltett képi és hangi negatívumok már nincsenek.TELECINE (TC)
Az adott filmet közvetlenül a film tekercsről rögzítik, de általában nem tökéletes a kép szélességének és magasságának az aránya, de az időszámlálót nem teszik rá.SCREENER (SCR)
Az adott film VHS kazettáról lett kódolva. A kép szélességének és magasságának az aránya 4:3. Bizonyos kazetták másolásvédelemmel vannak ellátva, és ezek megtörése nélkül néha a film közben üzenetek jelennek meg, amelyek illegális másolás következményeiről tájékoztatnak. Általában VCD, SVCD formátumot készítenek belőle.DVDSCR (DVD-SCREENER)
Az adott film DVD-rol lett kódolva. A kép szélességének és magasságának az aránya 4:3. Bizonyos lemezek másolásvédelemmel vannak ellátva, és ezek megtörése nélkül néha a film közben üzenetek jelennek meg, amelyek illegális másolás következményeiről tájékoztatnak. Általában VCD, SVCD, DivX, XviD formátumot készítenek belőle.DVDRIP
Nagyon jó minőségű másolata a kiskereskedelemben is kapható DVD-nek, amiből SVCD, DivX, XviD formátumot készítenek.BDRipA hivatalos Blu-Ray lemezről készült, XviD vagy ritkább esetben x264 tömörítésű rip.

BRRip

Egy már elkészített 1080p/720p encode-ról készült, XviD vagy ritkább esetben x264 tömörítésű rip..

VHSRIP
Nagyon jó minőségű másolata a kiskereskedelemben is kapható VHS kazettának, amiből SVCD, DivX, XviD formátumot készítenek. Főleg sport és szex kazetták tartoznak ide.

TVRIP
A televízió musorok kapják ezt a jelzést, amelyek lehetnek sorozatok, rajzfilmek, sportmérkőzések. A legelterjedtebb formátum a VCD, SCVD, DivX, XviD.

MD
a microfon dub vagyis a hallássérülteknek fenntartott csatlakozóból van felvéve

DUB
Az adott film hangjának nyelvét jelzi, a hárombetűs rövidítése. Magyar nyelvű filmek esetében HUNDUB. Ezt rövidíteni is szokták úgy, hogy csak az adott nyelv két- vagy hárombetűs rövidítése szerepel

HDTV (High Definiton TeleVision)

Műholdadásból rögzített digitális forrás, minősége változó, adatai alapján négy változatot tart számon a scene:

  • 1080i: “ahogyan a műhold sugározza” kódolása mpeg2, bitráta nagyon magas, hangminősége 5.1 ill. 2.0
  • 720p: 1080i-ből kódolt változat, felbontása 1280×720, x264/xvid-el kódolva , alacsonyabb bitráta, kiváló képminőség, hang 5.1/2.0
  • HR-HDTV: “Half Resolution” felbontása 960×528, x264/xvid kódolva, hangminőség forrástól függően 5.1/2.0
  • HDTV: a legbutább verzió, minősége közel a dvdripel azonos, 2.0 hanggal kódolva
Hozzászólások lezárva.